23 t/m 26 mei 2019

Heritage Sicily 2019

Heritage Sicily 2019

Heritage Sicily 2019

Donderdagochtend vertrok de groep vanuit Catania Airport, waar de transporteur de auto's gereed had staan, via de lunchlocatie in Fontane Bianche om te finishen in het dorpje Favara.

Vrijdag zijn er prachtige route's gereden door de wijnvelden, door de smalle straatjes van Alessandria della Rocca  en Bivona om daarna bij het beroemde en beruchte dorp Corleone aan te komen. In Corleone is er een rondleiding geweest door het CIDMA: Centra Internazionale di Documentazione Sulla Mafia e del Movimento Antimafia - oftewel: in dit gebouw is alles te vinden betreffende het Maxi-proces tegen de CosaNostra. Van processtukken tot foto-verslagen en interviews, zeer indrukwekkend!

Vanuit Corleone werd er koers gezet richting de eindbestemming: overnachten op een wijnboerderij, uiteraard met wijnproeverij!

Zaterdagmiddag waren er tickets geboekt voor de overtocht naar het eiland 'Vulcano'. Van Zwarte stranden tot modderbaden: Vulcano
heeft het allemaal. Na een heerlijke overnachting op het Therasia Resort zijn we zondag langs de kustlijn van Sicilië richting Catania gereden. 4 gezellige dagen op twee prachtige eilanden.